Acum cativa ani nici nu ne-am fi gandit sa punem Dubai-ul pe lista de locuri in care vrem sa ajungem. Ba, mai mult, era cam pe lista cu locuri in care nu vrem sa mergem. Dar, cum timpul are felul lui de a schimba lucrurile, am tot aflat de la prieteni din ce in ce mai multe detalii si, pana la urma, nu stiam cum sa ne luam biletele de avion mai repede!

De ce am ales Dubai-ul?

  • Clima placuta. In Dubai este cald, mie nu imi place frigul, a fost o alegere usoara :).
  • Distanta mica. Zborul pana in Dubai dureaza aproximativ 5 ore, ceea ce nu e nici prea putin, dar nici prea mult. Pentru un copil, este o destinatie mai indepartata in care poti ajunge usor, fara o tona de frustrari in timpul calatoriei cu avionul.
  • Mancare buna.  Mancarea arabeasca e delicioasa si Sofiei ii place. Dar, Dubai este cunoscut ca avand o scena a restaurantelor extrem de variata, deci ar fi imposibil sa nu gasiti ceva pe placul celui mic. Noi am mancat mancare arabeasca, italieneasca, frantuzeasca si multe altele. Era pe vremuri si un restaurant cu specific romanesc, dar, intre timp, s-a inchis.
  • Atractii pentru copii. Dubai este plin de atractii pentru copii. Nu se potrivesc ele de la cele mai mici varste, dar pentru cei care au implinit 3-4 ani sunt ideale. De aceea nici nu am ajuns mai devreme pe acolo. Bineinteles, te poti bucura de plaje cu cel mic si inainte de 3-4 ani, dar deja la varsta asta ai acces la o paleta mult mai larga de lucruri pe care le puteti face impreuna, ca sa merite drumul pana acolo si banii cheltuiti. Printre ele mentionam: Motiongate, Legoland, Universal Studios, Aquaventure si Lost Chambers, Wild Wadi Waterpark, Kidzania, Glow Garden si Dinosaur Park si cate si mai cate despre care va vom povesti mai jos.

Ce sa vezi si ce sa faci in Dubai impreuna cu copiii

Motiongate

Motiongate este un parc de distractii cu tematica desenelor animate. Este impartit in mai multe zone, Hotel Transylvania, Cloudy with a Chance of Meatballs, Ghostbusters, Shrek, How to Train Your Dragon, Madagascar, Kung Fu Panda si Universal Studios. In fiecare dintre ele, copiii au ocazia sa se dea in rollercoastere, carusele si tot felul de atractii, sa treaca prin povestile  din desene sau sa fie parte din filme 3D. Mai mult, se pot intalni chiar cu personajele din desene, in niste intervale prestabilite. Noi ne-am distrat grozav aici. Atat de mult incat ne-am intors si a doua oara! Puteti citi mai multe despre cum a fost in articolul nostru dedicat.

  • Costuri: 245 aed (285 ron) pentru oricine peste 3 ani.
  • Program: 12.00-21.00
  • Varsta: 3+ (sunt primiti si copiii mai mici, dar nu merita deplasarea)

Legoland

Noi nu am ajuns la Legoland de aceasta data, insa am fost in UK si a fost minunat. Copiii cu siguranta vor avea foarte multe lucruri de facut, asa ca pregatiti-va pentru o zi de distractie in carusele, roller coastere si calatorii pe apa.

  • Costuri: 245 aed (285 ron) pentru oricine peste 3 ani.
  • Program: 10.00-17.00
  • Varsta : 3+

Kidzania

Kidzania este un loc pe care ne-am dori sa il avem la Bucuresti oricand. Aici copiii pot sa faca slujbe de adulti, sa castige bani si apoi sa ii cheltuiasca pe varii lucruri. Pe langa ca ii invata ce inseamna diversele meserii, le da si lectii de educatie financiara si de cum sa pretuiasca banii. In plus, totul arata ca si cum ar fi un oras adevarat. Exista, spre exemplu, o masina de pompieri pe marimea copiiilor, toti se imbraca in haine adevarate, este cu adevarat foarte interesant.

  • Costuri: 185 aed pentru copii (215 ron) si 75 aed pentru adulti (87 ron)
  • Program: 10.00-22.00
  • Varsta: 4+

Green Planet

Green Planet este o mica gradina botanica / zoologica interioara, in care copiii pot atinge plantele si chiar si cateva dintre creaturi, un sarpe, niste viermi sau gandaci (bleah). Totul este facut foarte natural, si putem vedea pasari zburand libere peste tot si soparle plimbandu-se la fel de libere pe mijlocul drumului. Puteti citi mai multe despre experienta noastra aici.

  • Costuri: 99 aed pentru oricine peste 3 ani (115 ron)
  • Program: 10.00-19.00
  • Varsta: 0+

Garden Glow & Dinosaur Park

Sofia iubeste dinozaurii, astfel incat nu puteam rata aceasta atractie. In Dinosaur Park veti vedea o multitudine de dinozauri in marime naturala, iar majoritatea se misca si scot tot felul de sunete. Puteti chiar atinge cativa. In Glow Garden sunt o serie de animale sau obiecte care lumineaza. De aceea este bine sa vizitati acest loc pe seara, ca sa va bucurati cat mai bine de spectacolul de lumini. Am scris mai multe in articolul dedicate.

  • Costuri: 65 aed pentru oricine peste 3 ani (75 ron)
  • Program: 16.30 -23.00
  • Varsta: 0+

Burj Khalifa, Dubai Mall & Dubai Fountains

Burj Khalifa ii va distra cu siguranta pe cei mici, care vor aprecia sa se uite de la inaltime peste tot, si sa identifice impreuna cu voi diverse puncte vazute din alt unghi. Aici aveti mai multe optiuni de bilete. Se poate urca la etajele 144 si 145, care sunt cele de mai sus, insa noi am inteles ca nu merita diferenta de pret. Apoi, se poate merge la etajele 125 si 125. Si aici preturile difera, pentru ca daca vreti sa mergeti la ore de varf (de exemplu cand este apusul), pretul este mai mare decat la o alta ora. Noi va sfatuim sa mergeti la o ora in afara perioadei de varf pentru ca, pe langa ca este mai aglomerat si mai scump, sincer nu am simtit ca merita banii. Si trebuie sa stai ceva timp acolo sus ca sa vezi luminile, plus ca apusul nu se vede fantastic si nu se prea poate fotografia prin geamuri. Asigurati-va ca ajungeti la poti cu cel putin 20 de minute inainte. Noi am parcat cu aproximativ 15 minute inainte de ora la care programasem intrarea (nu uitati sa luati biletele online) si am alergat efectiv prin Dubai Mall (unde este Burj Khalifa) pentru a ajunge la timp si cred ca am ajuns la marele fix. Dupa care ne-am cautat masina jumatate de ora pentru ca nu mai stiam cum ajunsesem la Burj Khalifa.

Dubai Mall este un mall foarte mare 🙂 . Noi nu am cumparat nimic, am vazut ca au marci cam ca ale noastre, plus marci de la care oricum nu am cumpara nimic (Armani, Dior etc 🙂 ). In Dubai Mall este si un acvariu, insa bazinul principal poate fi vazut si de afara, asa ca noi nu am intrat.

Dubai Fountains sunt niste fantani care spectacole de lumini si culori la fiecare ora sau 30 de minute. Se pare ca este si un cost pe care trebuie sa il platiti pentru a fi in preajma lor si a vedea spectacolul, noi l-am vazut de sus, din Burj Khalifa. Spectacolul in sine este frumos, dar nu dureaza mai mult de 30 de secunde, asa ca idea de a plati un bilet si a ma inghesui pentru 30 de secunde cu un copil nu imi surade absolut deloc.

  • Costuri: Preturile incep de la 180 ron / adulti
  • Program: 8.30-23.00
  • Varsta: 0+

Lost Chambers Aquarium

Lost Chambers este un acvariu care se afla in Hotelul Atlantis The Palm. Inauntru sunt o serie de bazine pline de tot felul de pestisori, testoase sau pisici de mare. Pe langa privirea lor, cei mai mari pot chiar sa intre in acvariu si sa experimenteze lumea apelor de aproape. Acvariul nu este foarte mare si il puteti combina usor cu parcul acvatic Aquaventure.

  • Costuri: 133 ron adultii, 104 ron copiii
  • Program: 10.00-22.00
  • Varsta: 0+

Aquaventure

Aquaventure este un parc de distractii acvatic aflat in incinta hotelului Atlantis the Palm. Noi nu am fost pentru ca ni s-a parut ca Sofia este prea mica pentru a se bucura de toate atractiile de acolo, care pareau pentru copii mari mari. In orice caz, cei mici (sau mari) se pot bucura de tobogane care de care mai interesante, printre care si unul in care ti se ia efectiv pamantul de sub picioare si cazi in gol.

  • Costuri: 371 ron adulti, 300 ron copii
  • Program: 10.00 – pana la apus 🙂
  • Varsta: 3+
Wild Wadi Water Park

Wild Wadi este considerat cel mai mare parc de distractii acvatic din Dubai si a trecut, de curand, printr-un proces de modernizare. La fel ca si la Aquaventure, am considerat ca Sofia e prea mica, dar sigur copiii mai mari s-ar distra nemaipomenit!

  • Costuri: 350 ron adulti, 290 ron copii
  • Program: 10.00-18.00
  • Varsta: 3+
Safari in Desert

Initial nu am crezut ca putem merge cu Sofia in desert, pentru ca nu gaseam pe nicaieri o companie care sa accepte copiii atat de mici si ne era si frica de dune bashing (un stil de condus destul de periculos peste dune). Din fericire am gasit o companie condusa de doi romani (Sejur in Dubai) unde am putut sa mergem in safari cu scaun de masina si sa ne plimbam pe dune fix asa cum am vrut noi. E o experienta pe care cu siguranta trebuie sa o incercati. Toate detaliile sunt in articolul nostru.

  • Costuri: 900 aed / masina (1050 ron), in care incap 7 persoane
  • Program: de obicei se tin dupa amiaza
  • Varsta: 2+

Stati la Plaja

Daca tot mergeti in Dubai, ar fi frumos sa stati si la plaja,. Daca mergeti intr-una din lunile cu apa calda puteti face baie in voie, iar nisipul este foarte moale si placut. La plajele publice puteti merge cu prosopul si, daca aveti, umbreluta voastra, si sa stati fara sa platiti. Pe plajele private veti plati de la 240 de ron pentru 2 sezlonguri si o umbrela pentru o zi pe plaja La Mer (care este o zona foarte draguta) pana la aproximativ 250 ron de persoana pentru acces pe una dintre plajele private precum cea de la Rixos sau Le Meridien.

  • Costuri: variabile. Intre 240 ron pentru o zi in plaja La Mer (2 sezlonguri, 2 prosoape si o umbrella incluse), pana la 400 ron sau chiar mai mult pentru o persoana (adult) la o plaja private, unde poate fi inclus in pranzul.
  • Program: toata ziua
  • Varsta: 0+

Abu Dhabi

Toata lumea ne-a spus ca moscheea din Abu Dhabi nu trebuie ratata. Asa ca am rezervat o zi intreaga pentru a merge in emiratul vecin. Ceea ce as putea spune este ca moscheea nu este un loc care sa fie vizitat cu copii, sau cel putin, nu cu copii atat de mici. Mai intai stai la o coada uriasa ca sa te inregistrezi. Toata lumea trebuie sa se inregistreze (adica sa spui daca esti turist sau nu si din ce tara vii) si sa pastrezi biletul, desi nu se plateste. Dupa care mergi prin multe coridoare si ajungi aproape de intrare. Aici barbatii si femeile (dar nu copii) sunt verificati sa se vada daca sunt imbracati corespunzator. Daca nu sunt primesc haine potrivite. Cam toate femeile primeau abaya, deci nu va stresati prea mult cu imbracatul.

Moscheea in sine este foarte frumoasa, insa daca afara e cald nu e chiar extrem de distractiv sa o vizitezi. In plus, spre deosebire de acum cativa ani, se sta foarte mult la coada si totul este imprejmuit, si se merge in sir indian. Asa ca am mers practic toata moscheea in sir indian. Nu a fost, ca sa fiu sincera, o experienta pe care as dori sa o repet. Daca am fi stiut dinainte cum este nu cred ca am mai fi venit.

De altfel, toata experienta in Abu Dhabi nu ne-a dat pe spate. Am mai vizitat Palace of the Emirates, adica hotelul din Sex and the City care este…un hotel. Ok, este mare si opulent dar este…un hotel. Bineinteles, oamenii vor sa vada lucruri diferite in vacante, pe listele noastre nu prea intra hotelurile.

Pe lista vizitatorilor din Abu Dhabi ar mai putea sa intre muzeul Luvru (au cumparat o franchiza si inchiriaza periodic colectii de la Luvru, deci veti vedea exponate adevarate) si Ferrari World.

  • Costuri: costul transportului. Moscheea este gratuita, la fel si Emirates Palace. Alte atractii sunt contra cost
  • Program: toata ziua
  • Varsta: 0+, dar noi nu ne-am mai complica sa mergem cu copilul pana acolo a doua oara.

Unde sa stai in Dubai

Dubai este un oras absolut imens, drept urmare cam oriunde vei sta vei fi departe de cam orice. Daca nu stai fix intr-un hotel pe plaja sau intr-un hotel dintr-un mall, nu vei fi aproape de efectiv nimic. Din punctul nostru de vedere, nu conteaza prea mult ca stai mai aproape sau mai departe de ceva, oricum va trebui sa mergi mult pana oriunde.

Dar, daca aveti suficienti bani, probabil ati putea alege intre doua variante: un hotel direct pe plaja (asa economisiti banii dati pe sezlonguri sau pe plajele private, care se pot ridica la 700 de lei pe zi) sau un hotel in Dubai Marina, care reprezinta, practic, noul Dubai (zgarie-nori, viata de noapte etc).

Noi am stat la Ramada Jumeirah, unde am platit 960 euro / 10 nopti, si am avut mic dejun si cina incluse. Asta a fost foarte bine, pentru ca nu ne-am preocupat deloc de unde vom cina, plus ca am economisit cu siguranta destui bani. Asta pentru ca doar cazarea cu mic dejun era 750 euro, si noi am fost siguri ca vom manca de mai mult de 200 de euro in cele 10 nopti (adica mai mult de 20 de euro pe noapte, ceea ce ne-a fost foarte clar odata ce am ajuns acolo).

Hotelul se afla in apropiere de Burj Khalifa si Green Planet, locatii in care se ajunge, evident, cu masina, dar si de plaja La Mer. Are o piscina pe acoperis si parcare cu valet. Camerele si baile sunt suficient de mari. Exista un shuttle zilnic spre mai multe zone din Dubai, precum plaja La Mer sau Dubai Mall.

Ce sa mananci in Dubai

In Dubai veti gasi, in mod sincer, absolut orice de mancare. Nu se poate sa nu gasiti ceva care sa va placa, pentru ca sunt aliniate peste tot restaurant arabesti, frantuzesti, italienesti si cate si mai cate. Noi nu am avut nicio problema, Sofia a mancat foarte bine, varietatea este foarte mare si calitatea la fel. Nu am nimerit in niciun loc care sa nu ne placa.

Asa ca recomandarea noastra este sa mancati cu incredere oriunde, sigur veti gasi ceva delicios.

Cateva detalii tehnice

Cand sa mergeti in Dubai?

Desi in Dubai e soare tot timpul anului, trebuie sa va alegeti cu grija perioada, pentru a fi siguri ca puteti face tot ce va doriti acolo.

  • Vara (mai – septembrie) este foarte cald. Sin prin foarte cald se inteleg temperaturi de minimum 30 de grade noaptea. In rest, termometrul se apropie mai mult de 50 de grade si este absolut imposibil sa stati afara. Cand am fost noi am avut cateva zile in care erau 38 de grade si nu puteai sa te plimbi mai mult de 5 minute. Pentru copiii mai ales este un risc mai mare de insolatie si deshidratare. Daca alegeti perioada aceasta, incercati sa va luati un hotel pe plaja, ca sa puteti sta la umbra copacilor sau a umbrelelor toata ziua. Atfel veti face plimbari intre aerul fierbinte de afara si aerul conditionat din interior.
  • Iarna (Decembrie – Martie) este, practic, sezonul in Dubai. Este perioada cand este cel mai aglomerat, sunt cei mai multi turisti si temperaturile sunt cele mai scazute. Se poate chiar sa vedeti cativa picuri de ploaie. In aer vor fi in jur de 28 de grade, vreme ideala pe cand la noi se sta cu suba. In acelasi timp, apa marii e rece, 21-22 grade, deci nu veti putea face baie in ea. Deci, daca va doriti sa intrati in mare, nu este cea mai buna perioada. In plus, si preturile sunt mult mai mari acum.
  • Shoulder season“, cum ii spune in engleza, sau perioada cand nu e nici iarna, nici vara: octombrie – noiembrie si aprilie. Temperaturile sunt mai mari decat iarna, dar preturile sunt mai mici si apa marii este calda. Daca mergeti acum , aveti grija sa faceti un mix intre plimbat pe afara si plimbat inauntru.
  • Ramadanul. Desi, evident, nu are o luna in plus fata de cele de mai sus si pica, de obicei, vara, este o perioada care trebuie luata in considerare. In Ramadan, postul musulmanilor, regula este ca nu se mananca si nu se bea (nici apa) in timpul zilei, ci doar dupa lasarea serii. Bineinteles, aceasta regula nu se aplica pentru turisti insa trebuie mentionat faptul ca restaurantele au de obicei perdele sau paravane in spatele carora se poate manca / bea in timpul zilei si ca este politicos sa nu mancati si sa nu beti pe strada, pentru a respecta cultura locala.
Cum e cu viza in Dubai?

Romanii nu au nevoie de viza pentru a merge in Dubai. La aterizarea pe aeroport veti trece pe la politia de frontiera din Dubai, va fi verificat pasaportul si vi se va aplica “viza”, respectiv o stampila, in el.

In Dubai se poate intra doar cu pasportul, care trebuie sa fie pasaport simplu electronic (cel temporar nu se accepta), si trebuie sa aiba o valabilitate de cel putin 6 luni.

Ce companii zboara in Dubai?

Wizzair si Fly Dubai zboara in Dubai, ambele fiind low cost. Puteti vedea uneori oferte si cu Emirates, dar este vorba doar de un parteneriat cu Fly Dubai, veti zbura in realitate tot cu ei (Emirates nu zboara in Romania).
Diferenta intre cele doua este ca Fly Dubai aterizeaza pe Dubai International Airport (care este mult mai in oras), iar Wizzair pe Al Maktoum, care este mai la sud, spre Abu Dhabi. La Fly Dubai, de asemenea, va puteti comanda mancare calda inainte de zbor, si aveti ecrane pe care puteti urmari parcurusul zborului, sau va puteti uita la filme, contra cost.

Cele mai ieftine perioade sunt in timpul verii (cand lumea nu prea mai merge in Dubai, pentru ca este mult prea cald) si, in general, in restul timpului, un bilet de avion este aproximativ 150 – 180 euro de persoana, fara bagaje incluse. Noi am platit 600 de euro pentru 3 persoane, si asta a insemnat 3 bilete si doua bagaje mici pe care le puteam lua in avion (am achizitionat priority pass).

Ne trebuie vaccinuri in Dubai?

Nu, nu este necesar niciun vaccin pentru o calatorie in Dubai.

Transportul

Dubai este un oras extrem de mare. Un oras in care nu se merge pe jos, pentru ca nu a fost construit sa se mearga pe jos. Totul este departe. Oriunde ai sta, majoritatea atractiilor vor fi departe de tine, pentru ca nu sunt grupate la un loc. A fost la ordinea zilei sa facem 40 de km dus si alti 40 intors. Se spune ca in Dubai taxi-urile sunt ieftine. Si asa si este. Doar ca, daca mergi cu taxi-ul, depinzi de el, si nu vei putea sa faci, poate, pe cat de multe calatorii iti doresti din cauza banilor care se tot aduna. De exemplu, o calatorie de la noi de la hotel pana la Dubai Marina a fost 100 AED, adica aproximativ 120 ron. Dus intors inseamna 240. Inmulteste asta cu 10 zile si ajungi la niste sume minunate. Exista si transport public, dar metroul nu ajunge oriunde, iar cel putin hotelul nostru era departe de el.

Drept urmare, pentru noi cea mai buna alegere a fost sa inchiriem o masina. Am cautat ceva pe net si cea mai buna oferta pentru noi a fost de la Avis, unde am ales un Ford Eco Sport, care ne-a fost upgradat la Hyundai Tucson acolo. Pentru masina plus scaun de copil am platit 1300 ron pentru 11 zile. In plus am mai adaugat benzina care, in Dubai este foarte ieftina. In total am platit pe benzina 240 ron (la jumatate fata de cat pun eu la masina mea o data in Romania), deci suma s-a ridicat la 1500 ron, si, credeti-ne, am mers mult mai mult decat am fi facut-o cu taxiul.

In Dubai sunt foarte multe parcari. Majoritatea sunt cu plata. Insa in functie de unde mergeti poate exista fie parcarea locatiei respective care e gratuita (la Motiongate, la Le Meridien), fie aveti parcare cu valet – dati masina si v-o aduce la intoarcere (la majoritatea hotelurilor, la locatiile de brunch), fie atractiile sunt intr-un mall si parcarea e gratuita (precum la Burj Khalifa). Cred ca am platit parcarea o singura data, in Abu Dhabi, si acolo din greseala, pentru ca restaurantul la care ne oprisem avea locurile lui, dar nu le vazusem.

In ceea ce priveste transportul copiilor in masina, scaunul de masina este obligatoriu pana la varsta de 4 ani a copilului.

Care sunt normele culturale si sociale care trebuie urmarite?

Dubai si, in general, Emiratele Arabe, sunt o zona destul de moderna, cu o gandire avansata. In plus, populatia este formata preponderant din expati (80% sunt expati, doar 20% localnici), asa ca multe dintre legi au fost facute pentru a se asigura ca ei se simt ca acasa.

Tinuta. Drept urmare nu trebuie sa va preocupati foarte tare de tinuta pe care o aveti, atata timp cat sunteti decenti (adica nu umblati in costum de baie pe strada). In principiu, se spune ca este acceptabil sa ai pantaloni sau fusta pana la genunchi si tricou cu manecuta scurta. In practica, lumea este imbracata fix cum doreste si nimeni nu zicea nimic nimanui. Bineinteles, din respect pentru cultura locala, ar fi bine sa nu ne imbracam chiar cu pantaloni scurti pana la fund sau cu bluze care nu au nici maneci si se termina si sub sani. In principiu orice haina cu care s-ar imbraca un om normal este normala si acolo. pe plaja puteti sta fara grija in costum de baie de care doriti. Daca mergeti insa in alt emirate decat Dubai sau Abu Dhabi, asteptati-va ca majoritatea persoanelor sa inoate imbricate – femeile de sus pana jos si barbatii in pantaloni scurti si tricou. Nu vi se va spune cu siguranta nimic daca faceti plaja in costum de baie in acele emirate (precum Sharjah, chiar la nord de Dubai), dar poate sa vi se para ciudat.

Alcoolul.  In Emirate nu se prea bea alcool, in sensul ca nu veti gasi la orice supermarket sau restaurant de cumparat. De asemenea, multe hoteluri sunt “dry hotels” adica nu servesc alcool. Cluburile de pe plaja si hotelurile mari nu au aceasta problema, dar bauturile alcoolice sunt mai scumpe decat in mod normal. In plus, nu aveti voie sa iesiti cu bautura din local si sa va plimbati cu ea pe strada. Riscati inchisoarea.

Cuplurile necasatorite. In mod normal, in Dubai au voie sa locuiasca impreuna doar cuplurile casatorite. Asta se aplica si pentru sederile la unele hoteluri. De aceea, cand faceti rezervarea, in cazul in care nu sunteti casatoriti cu partenerul / partenera, cititi toate informatiile, pentru ca se poate sa nu fiti cazati daca nu aveti acelasi nume de familie sau un certificat de casatorie in cazul in care numele difera. Bineinteles, nu veti intampina aceasta problema la majoritatea locatiilor.

Alaptarea.   Dubai sustine alaptatul in public. Unul dintre lucrurile pe care administratia doreste sa o faca este sa incurajeze alaptatul. Si asta este un lucru firesc, intrucat in emirate foarte multe femei, inclusive expate, nu lucreaza, ci prefera sa stea acasa cu copiii. Insa, fiind o tara araba, trebuie sa alaptati cu modestie, adica sa aveti ceva cu care sa va acoperiti in timp de faceti asta. Intrucat noi am fost in Dubai cu un cuplu care are o fetita inca alaptata, va putem spune ca alaptatul in public chiar este incurajat si nu am vazut pe nimeni uitandu-se urat nici la restaurant, nici in mall, nici pe plaja si nici la piscina.

Cum sunt vazute femeile.  Femeile sunt foarte respectate in Dubai, pentru ca asa este cultura lor fata de ele. Puteti gasi locuri unde sunt cozi speciale pentru femei care merg mai repede, spre exemplu. In plus, daca cineva ii spune ceva agresiv unei femei sau daca o hartuieste, iar femeia se plange, “agresorul” este bagat direct la inchisoare. Nu te joci cu legea aici 🙂 .

Itinerariu detaliat

Noi am stat 10 nopti in Dubai si am incercat sa facem cat mai multe. Itinerariul de mai jos este high level, dar este modul in care am decis noi sa ne impartim timpul, si care a functionat rezonabil pentru noi.

Ziua 1.  Am aterizat si ne-am cazat la hotel. Am mancat si ne-am culcat (era 12 noaptea)

Ziua 2. Relaxare la piscina de dimineata. Vizita la Motiongate incepand cu ora 14.00 (se deschide de la ora 12).

Ziua 3. Plaja la La Mer de dimineata. Safari in desert dupa amiaza.

Ziua 4. Vizita la Lost Chambers de dimineata. Pranz la Jumeirah Medinat si plimbare pe canale. Relaxare la piscina dupa amiaza.

Ziua 5: All day Abu Dhabi

Ziua 6: Brunch in Dubai Marina plus relaxare pe plaja. Vineri este prima zi de weekend in Dubai, deci e ca sambata la noi.

Ziua 7: Green Planet si plimbare in Dubai Marina si pe Marina Beach.

Ziua 8. Plaja la Le Meridien. Vizita la Burj Khalifa si Dubai Fountains

Ziua 9: Plaja la Rixos the Palm. Pe seara vizita la Glow Garden si Dinosaur Park.

Ziua 10. Piscina si Motiongate din nou

Ziua 11: Kidzania si avion inapoi spre casa

Buget pentru vacanta

Dubai este, dupa parerea noastra, o locatie destul de scumpa. Intrarile la atractii sunt foarte scumpe (peste 250 ron / persoana la Motiongate de exemplu, 200 ron la Kidzania etc), iar mancare nu este nici ea foarte ieftina. Noi cel mai putin am platit la un pranz in care am mancat doua aperitive si am baut doua sticle mici cu apa plata si a fost 200 ron. In rest o pizza era cam 100 de ron, o portie de paste intre 90 si 150 ron, o salata Cezar 90 ron. Si nu am fost doar la restaurant de 5 stele. Intr-adevar, nu am fost nici la restaurant de cartier, si asta pentru ca, atunci cand calatoresti cu un copil intr-un oras imens, nu prea ai chef sa stai sa cauti locatia aia in care poti manca cel mai ieftin.

Iata mai jos bugetul nostru pentru cele 11 nopti petrecute in Dubai. Toate costurile au fost transformate in Euro.

Ce?Cost per persoanaCost pentru trei persoane
TOTAL-2814
Cazare (10 nopti, mic dejun si cina incluse)-960 eur
Avion (Wizz Air, low cost, include 2 bagaje mici de cabina care se platesc extra)200 eur600 eur
Masina (10 zile plus scaun de masina)-275 eur
Motorina pt masina-50 eur
Motiongate60 eur180 eur
Safari in desert (pret per masina, in care intra 7 personae)220 eur
Lost Chambers28 eur adultii, 22 eur copiii78 eur
Brunch Vinerea75 eur / persoana (copiii nu platesc)150 eur
Green Planet24 eur (oricine peste 3 ani plateste)72 eur
Burj Khalifa50 eur adultii, copiii sub 4 ani nu platesc100 eur
Glow Garden si Dinosaur Park16 eur pentru oricine peste 3 ani48 eur
Kidzania45 eur copiii si 18 eur adultii81 eur
Plaje (costuri approximative, fiecare plaja a costat diferit)-180 eur

Calatorii placute!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!