Sofia iubeste dinozaurii. Am fost la Rasnov la Dino Parc, apoi am descoperit un Dino Parc si in Salonic si nu am fi putut rata Dinosaur Park Dubai, care se afla in acelasi loc cu Dubai Garden Glow.

Parcul se deschide doar incepand cu ora 16.00, pentru ca luminile din Glow Park sa se poata vedea. Asta pentru ca in Dubai apusul este mereu destul de devreme, nu ajunge niciodata la ora 22.00 precum la noi vara. Noi am zis sa fie cat de cat intuneric cand ajungem si ne-am prezentat la intrare la ora 18.00.

Dinosaur Park Dubai

Am inceput cu parcul de dinozauri, preferatul Sofiei. Zona este foarte mare si bine realizata. Incepe cu ceva inspirat din Jurassic Parck, respectiv gardul “sub tensiune” care sa tina dinozaurii departe de oameni. Apoi mergi mai departe si asisiti la o serie de scene din viata lor.

Putem vedea cum doi T-rex se lupta, cum unii dinozauri sapa in pamant sau mananca frunze. Majoritatea exponatelor se misca si scot zgomote caracteristice si asta adauga un plus de distractie vizitei.

La cele mai multe exista placute explicative cu numele dinozaurului si cateva detalii despre el. Din pacate nu par pusi intr-o ordine cronologica, precum la celelalte parcuri vizitate, si, pentru copii mai mari sau adulti, asta ar fi de mare ajutor.

Exista si cateva zone in care se pot atinge exponatele, majoritatea insa sunt dupa un gardulet si pot fi doar admirate.

Exponatele sunt atat de bine facute, incat Sofiei I-a fost frica jumatate din timp haha. In restul timpului a stat pe langa dinozaurii ierbivori, si a fost bine. Identifica imediat dinozaurii ierbivori: triceratropsul, stegosaurul si “dinozaurii cu gat lung” si era mult mai confortabila in preajma lor.

Din nou, sa nu credeti ca taram copilul in locuri care sa o sperie. A doua zi dimineata ea era cea care ne implora sa mergem din nou la parcul de dinozauri 🙂 .

Cea mai distractiva parte a fost la sfarsit, cand ne pregateam de plecare. Deodata din interiorul parcului a aparut un dinozaur miscator. Un om imbracat in costum de velociraptor, am zice, s-a plimbat printre noi, a speriat multi vizitatori si s-a lasat mangaiat de altii. Un final minunat pentru o vizita frumoasa.

Glow Garden Dubai

In acelasi loc se afla si Glow Garden, adica un loc in care totul straluceste. Sunt construite animale, plante, cladiri pline de beculete care lucesc vesele si printre care te poti plimba.

Ca sa fim sinceri noua, adultilor, ni s-a parut cam kitsch, si, desi Sofia nu are inca aceasta notiune, nu a fost nici ea prea incantata. Asa ca am trecut foarte repede prin aceasta parte si ne-am oprit doar putin la animalele din jungle si la rechini / delfini.

Cateva detalii tehnice
  • Pretul biletului este 65 AED si include intrarea la Glow Garden si Dinosaur Park.
  • Mai exista si un Ice Park, care se plateste separat, la 45 AED, dar noi nu l-am vizitat pe acela (desi vanzatoarea a incercat sa ni-l vanda 5 minute si aproape l-am si platit fara sa ne dam seama). La intrarea in Ice Park toata lumea primeste haine, nu trebuie sa veniti pregatiti de acasa.
  • Exista multe locuri de parcare chiar in fata, nu ar trebui sa fie vreo problema sa le gasiti si sunt gratuite
  • In interiorul parcului sunt foarte multe tonete care vand tot felul de prostii, de la mancare tip fast food pana la jucarii nu prea calitative. Din fericire noi le-am evitat pe toate si va uram si voua la fel 🙂 .
  • Mai multe detalii pe site-ul oficial.

Calatorii placute!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!