Voiam de mult timp sa ajungem in Delta Dunarii, de cand prietenii nostri si-au spus povestea pe blogul nostrum intr-un guest post. A trecut insa mult timp din 2017 pana in 2019, mai ales pentru ca mereu ne hotaram destul de last minute si nu mai gaseam nimic disponibil.
Anul acesta insa am reusit sa ne hotaram din timp si, cu toate astea, am gasit doar 4 nopti disponibile la sfarsit de iulie, pe care le-am si rezervat. Desi initial ne-am fi dorit un apartament (diferenta de pret e foarte mica), nu aveau decat camera duble, asa ca a ramas asa.
Ce ne-a placut la Green Village
Complexul este foarte aranjat
Tot Green Village este construit foarte frumos, in stil local. Acoperisurile caselor sunt facute din stuf si nimic nu depaseste 4 etaje. Sunt folosite materiale naturale, precum lemnul, pentru ca totul sa se incadreze in peisaj. Peste tot gasim gazon care este udat constant, asa ca arata excelent. Pe langa asta, landscapingul (da, nu stiu cuvantul in romana, poate ma ajuta cineva) este facut cu foarte mare grija. Ce sa mai, totul arata excelent.
Camerele sunt spatioase si frumoase
Camerele sunt mari, atat la camera duble cat si la apartamente (am avut niste prieteni care au stat acolo). Patul este maricel (dar daca aveti un copil va sfatuim din inima sa va luati un pat suplimentar, noi am stat cam inghesuiti in trei), sunt doua fotolii si muuuult spatiu de depozitare.
Fiecare camera are o terasa spatioasa pe care se pot pune doua scaune pliante si se poate admira totul in jur. La apartamente intrarea chiar se face prin terasa, ceea ce inseamna ca parintii pot sta linistiti acolo in timp ce copii se joaca pe iarba (daca aveti genul ala de copii haha).
Mancarea este gustoasa si variata
Fiecare seara are un tip de mancare diferita. Noi am prins doua seri pescaresti, una romaneasca si una mediteraneana si am mai vazut pe lista seara barbeque. La seara de peste, spre exemplu, erau cel putin 5 tipuri diferite de peste, gatite variat: prajit, la cuptor, saramura etc.
Micul dejun este similar in fiecare zi, dar contine multe tipuri de preparate, potrivite pentru toate gusturile. Exista si o statie de facut omlete proaspete sau oua ochi, plus vafe cu Nutella sau diverse gemuri (vafele sunt absolut delicioase, trebuie sa aveti incredere in noi).
Noi am avut demipensiune, deci nu va putem spune cum e mancarea la pranz. Va putem povesti insa ca la micul dejun puteti alege intre apa, suc de visine si suc de portocale iar la cina aveti doar apa. Puteti cumpara si orice alta bautura, contra cost.
Nu va inchipuiti ca mancarea e ca la un all inclusive. Este gustoasa si suficient de variata, dar nimic iesit din comun.
Activitatile pentru copii
Pentru copii exista o serie de activitati care sa ii tina ocupati pe parcursul zilei. Mai intai au un club de copii care este deschis intre 10-13 si 16-19. Nu este foarte mare, dar are o serie de jucarii si jocuri, se poate desena si picta. Sofia s-a jucat cam 2-3 ore in total acolo.
In fata clubului este un loc de joaca, si el destul de micut, dar nu e prea aglomerat, asa ca nu e o adevarata problema.
Cinema-ul este o alta atractie si marturisim ca am mers acolo mai des decat ar fi trebuit. In fiecare seara rula un film pentru copii si unul pentru adulti (simultan). Cat am fost noi acolo au avut Motanul Incaltat, Robinson Crusoe, Cloudy with a Chance of Meatballs si inca unul pe care nu mi-l mai amintesc 🙂 . Sala arata foarte bine, exact ca o sala de cinema.
Complexul are si o piscina mica in care copiii pot inota, am experimentat-o si noi doua zile la rand.
Curatenia
Totul este extrem de curat. Se facea curatenie zilnic, se inlocuiau prosoapele, se spala pe jos. In complex era mereu curatenie, sunt suficiente cosuri de gunoi si era mereu personal care avea grija ca totul sa arate asa cum trebuie.
Ce nu ne-a placut la Green Village
Baile nu sunt chiar de 4 stele iar iluminatul nu este fantastic
Baile sunt mai mult de trei stele ca sa fim sinceri, chiar ar fi nevoie de o imbunatatire pe partea asta. Gresia si faianta sunt ca pe vremea bunicii, la fel si bazinul de toaleta. Totul arata destul de demodat. In plus, in bai sunt cazi, ceea ce face dificil spalatul pe picioare cand vii de la plaja, spre exemplu.
In camera nu sunt foarte multe corpuri de iluminat. Spre exemplu dulapul este chiar la intrare si nu prea se vedea nimic in el. Odata a trebuit sa aprind lanterna de la telefon ca sa vad cu ce ma imbrac 🙂 .
Un alt punct este lipsa antifonarii. Se auzea absolut tot din camerele vecine, nu trebuia deloc sa facem liniste ca sa auzim perfect ce se discuta alaturi. Ba chiar odata, in timp de o culcam pe Sofia iar Tudor iesise sa ia o bere, am crezut ca si-a uitat telefonul in camera, intrucat se auzeau niste vibratii care pareau sa vina de pe noptiera noastra. Gresit – erau de la vecini 🙂 .
Lipsa activitatilor
Probabil suntem noi obisnuiti cu vacante foarte active, dar ni s-a parut ca nu prea ai ce face la Green Village, desi teoretic oferta este destul de variata. Au tenis de masa (o masa), billiard (o masa cu tacuri rupte), piscina (cu aproximativ 20 de sezlonguri si apa nu foarte curata – tulbure si nisip la fund), cinema (doar seara) si masaj (scump – sau suntem noi saraci, plus ca masajul nu prea e o activitate in sine). Mai au si pescuit – o singura undita functiona (si momeala s-a terminat a doua zi), biciclete (care scartaiau si aratau foarte rau, plus nu existau scaune de copii) sau badminton, dar cand esti cu copilul mic nu te apuci de jucat badminton sau, oricum, asta nu e o activitate care va dura mult. Drept urmare ceea ce poti face este: sa stai la piscina (care este foarte mica, nu va inchipuiti ceva olimpic), sa mergi la plaja (ceea ce poti face oriunde pe litoral) si sa faci excursii pe canalele Dunarii (nu poti face asta zilnic cu un copil, se vor plictisi maximum dupa prima excursie).
Am constat, deci, ca la Green Village poti veni mai mult pentru relaxare, nu neaparat sa faci ceva :).
Distanta
Motivul pentru care nu am venit pana acum in Delta este ca este foarte departe. Practic faci cam 4 ore pana la Mahmudia, dupa care inca o ora cu barca rapida (sau 4 ore cu Navromul – stau si ma intreb cine face asta vreodata si de ce). Drept urmare din Bucuresti si pana in Sfantul Gheorghe ajungi sa faci mai mult de 5 ore, si asta mergand destul de repede pe drumurile patriei.
E de mentionat si ca in zona nu este niciun spital, deci daca aveti vreo problema cu copilul (iar copiii stim ca se imbolnavesc des si in cele mai bune momente), va fi destul de greu sa ajungeti intr-un loc in care sa primeasca ingrijire medicala pentru cazuri serioase, asa ca asta merita luat in considerare daca vreti sa alegeti un astfel de loc pentru vacantele cu cei mici.
Cum sunt excursiile in Delta
Evident, daca ajungi in Delta, nu trebuie sa ratezi o excursie de canale. Pentru ca noi nu aveam foarte mult timp la dispozitie, am mers intr-o singura zi in excursie, si am decis sa nu dureze mai mult de 2-3 ore, ca sa nu se plictiseasca copiii (eram si cu niste prieteni cu doi gemeni de varsta Sofiei).
Optiunile sunt, evident, multiple. Noi am ales sa mergem pana la Insula Sahalin, pana la varsarea Dunarii in mare, la vechea Cherhana si pe canale prin jurul acestor obiective. Am visat sa mergem si la Sulina (am citit “Toate Panzele Sus” cu mare pasiune), insa ar fi fost o calatorie de 6-7 ore, si chiar nu ar fi fost cazul, avand in vedere ca dupa 2 ore copiii tot intrebau cand ajungem inapoi la cazare.
Am avut mare noroc sa gasim pe cineva care sa se priceapa foarte bine si care sa ne duca in locuri foarte frumoase. Vedea imediat pasarile din stufaris si ne baga pana foarte aproape ca sa le putem vedea bine. Am avut ocazia, astfel, sa intalnim lebede cu pui, pescarusi, pelicani, starci, lastuni si multe altele. Am ajuns in zone in care apa de sub barca nu avea mai mult de 20 de centimetri si ne-am gandit foarte serios ca va trebui sa se dea baietii jos din barca si sa o impinga, dar nu a fost cazul.
Apoi ne-am plimbat pe canale foarte stramte, am vazut nuferi (inca neinfloriti) si cate si mai cate – un adevarat paradis.
Cu siguranta oricine ar trebui sa faca macar o data in viata o excursie in Delta, nu seamna cu nimic altceva ce ati vazut pana acum.
Noi nu am luat excursia prin Green Village, ci am sunat pe cineva cunoscut de prietenii nostri si care a trimis un om cu o barca. Avantajul a fost ca ne-a dus fix unde am vrut si cat timp am vrut, ceea ce e minunat atunci cand ai copii care se pot plictisi foarte repede. In plus, pretul a fost excelent, respectiv pentru cele 3 ore am platit 50 de ron per adult si 50 de ron pentru toti cei trei copii si barca a fost toata a noastra. A avut si acoperis, perfect pentru zilele fiebinti de vara. Va lasam aici detaliile de contact, daca vreti sa mergeti si voi vreodata cu ei: Manu Tamara, 0740.932.315.
Cum se ajunge la Green Village
Daca doriti sa mergeti cu transportul celor de la Green Village, trebuie sa mergeti pana la Murghiol, sa va lasati masina in parcarea de acolo si sa luati barca mai departe.
Noua ni s-a parut mult prea scumpa aceasta optiune, asa ca am gasit alti transportatori (www.transfer-delta.ro) cu care am ajuns pana in Green Village. Barcile lor pot prelua oamenii din Tulcea, Mahmudia sau Murghiol. Am fost sftatuiti ca parcarile din Murghiol sunt cam pline (ceea ce am vazut si noi din barca), asa ca am luat barca din Mahmudia. Nota: vestele de salvare sunt putin cam mari, daca nu aveti incredere in ele pentru copii puteti sa va luati de acasa. Noi avem una de la Decathlon.
Pretul pentru transfer este de 55 ron / sens / adult, iar copiii nu platesc (parca sub 7 ani). Asta este mai putin de jumatate fata de pretul de la Green Village. Noi am sunat de mai multe ori sa ne asiguram ca vin, si nu uitati sa mentionati locatia la care coborati (debarcaderul Green Village) inainte de a urca bagajele in barca, pentru a fi aranjate corespunzator.
Tineti minte ca barca merge foarte repede si chiar salta pe apa. Daca sunteti insarcinata si aveti o sarcina cu probleme, sau daca aveti bebelusi, drumul poate fi dificil spre periculos.
Care sunt costurile unei excursii la Green Village?
Noi am platit pentru 4 nopti cu demipensiune 2500 ron. Asta inseamna 625 ron / noapte. (Am platit cu vouchere de cazare, care pot fi trimise prin posta sau duse personal la sediul central Eurolines din Bucuresti daca rezervati direct la ei, cum am facut noi).
Transportul a fost 220 ron in total pentru doi adulti, asta inseamna 110 ron / persoana.
Pentru transportul pana la plaja am mai avut de platit 3 ron / sens de adult. Am mers de 3 ori, ceea ce inseamna 18 ron in total. Va sfatuim sa alegeti transportul, si nu sa o luati pe jos, pentru ca drumul este destul de lung si prin soare.
Pentru mesele de pranz nu am dat foarte multi bani. Am mancat fie la plaja, fie in camping, ceea ce a insemnat o medie de 70 ron / zi deci cam 300 ron in total.
Pe langa asta am mai cumparat sucuri la piscina si am mai baut apa in minibar (8 ron sticla de apa plata la 0.5).
Excursia in Delta ne-a mai costat 115 ron (cea mai ieftina chestie de pana acum, dupa cum vedeti).
Ca sa facem un calcul final, pentru o familie formata din 2 adulti si 1 copil am avea un total de 3350 ron (2500 cazarea, 220 transportul, 18 ron transportul pana la plaja, 300 ron pranzul, 115 ron excursia in Delta si aproximativ 200 de ron bauturile).
Detalii utile
- Puteti sa gasiti aici site-ul oficial de la Green Village.
- Pentru serviciile de transport alternativi, intrati pe acest site.
- Pentru calatoriile in Delta, puteti lua legatura cu Manu Tamara, 0740.932.315
Cam asta a fost povestea vacantei noastre la Green Village.
Calatorii placute!
Confirmări/Notificări