calatorii locatii baby friendly locuri de joaca

Unde sa mergem cu cei mici pe timp de iarna – sala de escalada Blokx

decembrie 22, 2019

Cand este rece afara realitatea este ca noua nu ne place sa ne plimbam prea mult. Preferam, cu siguranta, vremea calda. In plus, iarna se innopteaza mai repede, asa ca ai tendinta sa intri mai repede in casa. Si nu stiu cum sunt copiii vostri, dar Sofia vrea mereu sa faca ceva diferit serile. Nu isi doreste sa vina direct acasa dupa gradinita. Mai intai ne-am apucat de inot, inca din iarna trecuta. Am inceput cu doua sedinte pe saptamana, dar apoi am ramas la una, pentru ca ea nu mai voia sa mearga daca ne duceam atat de des. Anul acesta am descoperit escalada.

Am gasit o sala de escalada in apropiere de casa noastra, Blokx, si am incercat sa vedem cum este. Ei bine, a fost dragoste la prima vedere. In prima sesiune, cand nu a avut niciun instructor, Sofia s-a urcat singura, sau ajutata de tati, in zona de mica inaltime.

De la a doua sesiune am avut si instructor. Instructorii nu sunt tot timpul prezenti si, de aceea, trebuie sa anuntati din timp ca doriti unul. Practic pana acum Sofia a facut trei sedinte de escalada, din care doua cu instructor. Dupa doar doua sedinte cu instructor se urca fara probleme pana sus de tot pe perete si coboara prin sarituri pana jos. Si, atentie, vorbim despre un copil care nu se urca pe micii pereti de escalada din parc nu mai demult de acum 1 an. De abia asteapta sa mearga la sala sa se catere si e foarte constiincioasa. Instructorii ne-au spus ca cei de varsta ei de obicei prefera sa se joace sau sa topaie, insa ea urca o ora intreaga! Eu cred ca este super greu sa faca asta, practic sa stea atarnata pe un perete timp de o ora intreaga nu e chiar treaba usoara.

Ce trebuie sa stiti daca vreti sa mergeti la sala de escalada Blokx cu copiii si despre escalada in general?

  • Sunt primiti copiii incepand cu 3 ani, indiferent de greutate si inaltime. Singurele restrictii sunt cele medicale – respectiv medicul sa fi interzis orice activitate fizica celui mic, datorita unor probleme reale de sanatate.
  • Se lucreaza cu greutatea propriului corp, evident nu sunt alte greutati implicate, deci copiii nu trebuie sa ridice ceva prea greu.
  • Escalada ajuta copiii sa gandeasca rapid si sa dezvolte abilitati de problem solving.
  • Aveti nevoie de pantofi speciali de escalada. Daca nu aveti, puteti inchiria de acolo fara probleme.
  • Anuntati dinainte daca aveti nevoie de instructor, ca sa fie cineva prezent. O sedinta cu instructorul este mai scumpa decat daca se catara copilul singur pe acolo. Daca nu are instructor copilul, este obligatoriu sa aiba supraveghetor un adult, nu poate sa stea chiar de capul lui.
  • Metoda de antrenament ne-a placut foarte mult. Mai precis instructoarele stiu sa se poarte cu cei micsi ce ii atrage: pun dinozauri la diferite inaltimi, ceea ce motiveaza copiii sa se urce pentru a-i recupera.

Cateva detalii tehnice:

  • Sala de escalada Blokx se afla in zona Pipera, langa Mobexpert Pipera. Pe seara veti gasi multe locuri de parcare, dar in timpul zilei s-ar putea sa fie mai problematic.
  • Preturile difera, dar in principiu o sedinta pentru copii costa 25 ron, pantofii de escalada se pot inchiria cu 10 ron, copiii sub 14 ani au nevoie de un supraveghetor care trebuie sa plateasca 10 ron pentru acces, iar o sedinta cu instructor este 65 ron. Pentru mai multe detalii, puteti intra pe pagina dedicata tarifelor.

Voi ati fost la escalada? Ce v-a placut?

Distractie placuta!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!

    Leave a Reply