calatorii Spania

6 plaje pe care sa le vizitezi cu copiii in Tenerife

ianuarie 9, 2021

Am stat in Tenerife doua luni si jumatate si ne-am impartit timpul intre zona de nord si zona de sud. Mai intai am stat pe langa Buenavista del Norte, apoi ne-am mutat aproape de Puerto de la Cruz, iar la sfarsit am stat in Costa Adeje.

Mai jos am pus o lista de plaje care noua ne-au placut, si care sunt dragute si pentru copii. Am luat-o din Nord – Vest spre sud, nu este un top.

Playa Jardin

Playa Jardin este una dintre cele mai cunoascute plaje din Puerto de la Cruz, o plaja lata cu nisip negru, care nu se lipeste de voi. Noi am revenit aici de mai multe ori cand stateam in zona. Plaja este linistita, sunt locuri de schimbat in apropiere, parcari si apa este destul de linistita. Puteti ajunge cu cauriorul chiar langa plaja, pentru ca exista rampe, si sunt locuri de parcare chiar langa.

Playa el Bollullo

Plaja el Bollullo este child friendly, dar nu baby friendly. Pentru a ajunge la ea trebuie sa coborati o groaza de scari. Jos, insa, va asteapta o plaja frumoasa, cu nisip negru fin si moale. Atmosfera este foarte placuta, aici se strang surferi si totul este linistit. In apa sunt ceva pietre, asa ca toata lumea sta mai mult la mal, iar salvamarii se plimba la stanga si la dreapta tot timpul, asa ca toata lumea e in siguranta.

Mai mult, la plecare, chiar langa parcare este si restaurantul Bollullo, care are o priveliste minunata spre ocean, si unde puteti gasi si mancare delicioasa. Nici acesta nu este baby friendly, ci doar child friendly, pentru ca bebelusii pot cadea printre franghiile de pe margini, dar Tudor a stat in scaunel tot timpul, asa ca nu ne-am facut griji.

Las Teresitas

Las Teresitas este, cu siguranta, cea mai faimoasa plaja din Tenerife. Este o plaja artificiala putin la est de Santa Cruz, si arata excelent, ca in filme, cu munti si palmieri pe fundal. Nisipul a fost adus din Sahara si este moale si placut la atingere, cu o culoare absolut perfecta. In larg a fost creata o bariera de stanci, asa incat apa este mereu calma, perfecta pentru orice mic inotator.

Pe margine sunt copaci, asa incat puteti sta si la umbra, sunt si sezlonguri cu umbrele si sunt si baruri / restaurante pe plaja daca vreti sa mancati sau sa beti ceva.

Playa Fanabe

Playa Fanabe se afla in Costa Adeje, si este lunga si destul de lata. Are nisip fin si toate facilitatile aproape. Puteti chiar sa beti un cocktail (sau un suc de mere) la lasatul serii si sa va uitati la apus. Are o atmosfera foarte relaxata si placuta, si sa nu uitam de muntii care se proiecteaza in spate!

Los Cristianos

Plaja din Los Cristianos este, probabil, destul de aglomerata in sezon, dar, pentru noi, a fost foarte, dar foarte libera. Nisipul este galben si moale, puteti sa intrati cu caruciorul pana pe nisip datorita unei rampe construita special si totul este marginit de magazine si restaurante micute, tocmai bune pentru relaxare.

Si la aceasta plaja este facut un dig, asa ca nu ar trebui sa vedeti valuri prea mari. Singurul inconvenient, din punctul meu de vedere, este privelistea catre port, care nu este preferata noastra.

Playa Del Duque

Playa del Duque a fost prima plaja pe care am ajuns in Tenerife si ne-a placut foarte mult. Este intr-o zona pietonala, ceea ce e ideal pentru cei mici. Sofia a alergat stanga dreapta si Tudor a putut sa isi exerseze mersul. Accesul pana la plaja se face fie pe scari, fie pe o rampa. Pe plaja sunt deja umbrele de stuf montate, pe care oricine le putea folosi. Poate ca atunci cand nu e pandemie sunt contra cost, dar nu a fost cazul la noi.

Nisipul este galben, dar dedesubt este negru, este o senzatie foarte interesanta. Exista niste versanti destul de inalti chiar langa plaja, ceea ce inseamna privelisi minunate, iar valurile nu sunt foarte mari. Daca o luati inainte pe plaja spre nord, imediat ajungeti pe o continuare a plajei, care are doar nisip negru.

Bonus: Piscina naturala din Buenavista del Norte

Zona de nord a insulei este plina de piscine naturale. Zone in care apa trece peste stanci, si formeaza piscine in care oamenii vin sa inoate. Apa aici este lina, fara valuri si, de multe ori, mai calda. In ele inoata pestisori si pe margine se plimba crabi. Zona este suficient de la nord si departe de orice incat sa puteti avea noroc si sa nu fie absolut nimeni. Iar valurile care se sparg infuriate de stanci chiar langa piscine creaza un peisaj fantastic.

Voua ce alte plaje din Tenerife v-au placut? Nu am ales mai multe plaje din nord pentru ca majoritatea au bolovani pe ele, si, deci, mi se par dificil de abordat de catre copii, chiar si de catre cei mai mari, care pot cadea si se lovi usor.

Calatorii placute!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!

Leave a Reply