Am stat la sfarsit de octombrie doua nopti in Bulgaria, in drumul nostru spre Grecia si am ales o locatie langa Bansko, Ruskovets Resort & Thermal Spa, dupa ce citisem un million de review-uri despre un milion de locatii.

Am ajuns la ora 19.00, dupa un drum de aproximativ 7 ore din Bucuresti. De pe drumul principal am luat-o la stanga si am intrat intr-un mare complex, plin de vilute cochete si cu un hotel principal.

La receptie ne asteptau deja cardurile de la camera si ni s-a parut ca suntem, efectiv,  singurii turisti cazati acolo.  Ne-am si plimbat in seara aceea prin complex, si am estimat ca sunt in jur de 7 vile ocupate din aproximativ 70, insa a doua zi, joi, erau cam 80% pline.

Noi am avut o vila cu doua dormitoare (pentru ca a fost si bunica Sofiei cu noi).Practic erau 4 nivelui separate. Intrai la parter, unde era un hol si o baie micuta. Drept in fata coborai in sufragerie, care era dotata cu un SEMINEU :), apoi era o mica zona de dining si o bucatarioara (fara aragaz sau plita).

La primul etaj era un dormitor cu pat dublu si o baie foarte spatioasa, iar la etajul doi un dormitor identic.

Ah, dar am descoperit cel mai frumos lucru de dimineata. O priveliste fantastica asupra muntilor, pe care o vedeai din sufragerie, dormitor, dar si baia cu geamuri de sus pana jos.

In zona cu sufrageria este si o terasa mare care se deschide spre o curte, comuna cu celelalte vile. Asta este ideal pentru copii, pentru ca se pot juca in timp ce parintii se relaxeaza la o cafea sau citind, cu muntii la orizont.

Complexul este foarte mare si este format din multe vile dar si un hotel cu camera individuale. Parintii isi pot plimba copiii in carucior linistiti, sunt multe rampe care ii ajuta sa ajunga la nivelurile superioare.

Exista 2 restaurante – o pizzerie si un restaurant normal. Noi am remarcat ca meniul era fix acelasi (mai putin pizza) si serviciul mult mai rapid la pizzerie, asa ca v-o recomandam pe accea.

Ah, si sa nu uitam de zona de spa. Eu nu am ajuns acolo, au fost doar Sofia si Tudor, dar s-au distrat foarte tare. Exista trei piscine si se poate trece dintr-una in alta, doua fiind potrivite pentru copii. Nu sunt foarte mari, insa sunt suficiente. Sunt calde si placute pentru copii.

De la Ruskovets se poate ajunge usor la partiile de la Bansko – sunt la 6 kilometri distanta (plus ca e super sa te relaxezi in apa calda dupa o zi la ski), dar si la Manastirea Rila, declarata monument Unesco, si la cele 7 lacuri, care sunt absolut superbe.

Cat de child friendly este hotelul?

  • Vilele sunt foarte spatioase, perfecte pentru micii exploratori. Fiecare are, fie o curte privata fie acces la una comuna.
  • Piscina este foarte placuta.
  • Mancarea la restaurant este buna si variata.
  • Exista un loc de joaca interior foarte mare, cu o persoana care poate avea grija de copii daca ii lasati acolo
  • Spatiile sunt generoase, copiii se pot juca linistiti
  • Exista scaune de copii la restaurant si sunt disponibile patuturi pentru bebelusi

Noi ne-am luat cazarea de pe Booking.com, iar pretul pentru 4 persoane (2 parinti, 1 copil si o bunica 😛 ), a fost cam 160 de euro. Asta inseamna aproximativ 80 de euro pe noapte, cu mic dejun inclus. Dupa parerea noastra, intr-o asemenea vila pot sta si doua familii (fiecare cu un copil), si atunci pretul ar fi cam 40 de euro / noapte / familie.

Ce locatii dragute mai stiti in zona?

Calatorii placute!

Iti plac povestile noastre? Urmareste-ne!