Pentru ca dorinta de a pleca in weekenduri este mare, si pentru ca, momentan, doar atunci putem sa plecam, ne-am hotarat sa dam o fuga pana la Bran, unde ne place tare mult, si am ales sa stam la Hanul Bran.
Pana acum nu mai statusem aici, dar am citit ca locatia a fost renovata si ca se respecta masurile de protectie in timpul pandemiei, asa ca am zis ca e cazul sa incercam si sa vedem cum este. Ne-a convins si faptul ca are parcare (nu stiu daca stiti, dar in Bran este destul de greu cu parcarea) si ca este foarte aproape de centru (nu voiam sa mergem prea mult pe jos pana acolo cu doi copii mici).
Am plecat destul de tarziu din Bucuresti, in jur de ora 18 si am prins un accident undeva dupa Azuga, asa ca am ajuns destul de tarziu. Am gasit loc de parcare si ne-am indreptat spre intrarea hotelului.
Dar sa va povestim cum este hotelul.
Cuprins
Cum sunt camerele la Hanul Bran?
Noi am stat intr-un apartament cu doua camere, intrucat de cand suntem 4 si Tudor cel mic se trezeste des noaptea, preferam sa avem doua paturi in camere diferite, daca se poate 🙂 . Poate cand el va creste vom reveni la a sta mai unii langa altii, dar, momentan, asta e aranjamentul ideal pentru noi.
Camerea noastra avea doua dormitoare si doua bai. Intr-una dintre camere este un pat dublu (in care am stat eu cu cel mic), iar in cealalta doua paturi single care pot fi unite (unde au dormit tati cu Sofia). Fiecare camera are si cate un balcon, de pe care se poate vedea Castelul Bran – o priveliste superba cu care ne trezeam dimineata.
Paturile sunt foarte comfortabile. eu, una, am dormit neintoarsa (ma rog, neintoarsa pana cand ma trezea cel mic, dar jur ca as fi dormit toata noaptea super bine).
Desi camera noastra dadea spre sosea, este foarte bine izolata. Nu se auzea nimic de la strada, semn ca atat peretii cat si geamurile isi fac datoria. Spre bucuria noastra, nu am auzit nici vecinii – asta e mereu un plus atunci cand mergi cu copiii undeva si nu iti doresti sa ii trezeasca nimeni.
Nu in ultimul rand, era foarte curat si igienizat si erau semne in camera in care ni se povestea despre masurile de protectie Covid-19.
Cum este mancarea la Hanul Bran?
Noi am mancat doua micuri dejun si un pranz la Hanul Bran.
Mesele se servesc intr-un pavilion separat, afara, asa incat toata lumea sa e simta in siguranta pe timp de pandemie si sa se respecte toate reglementarile in vigoare. Mesele sunt, de asemenea, indepartate unele de altele. Pavilionul are si un semineu in centru, asa incat sa poata incalzi zona daca este frig afara. Cat am fost noi acolo nu a fost cazul.
Pentru micul dejun am fost anuntati de la receptie ca am fost programati de la ora 9 la 10.30, intrucat se serveste in serii, pentru a se asigura ca nu se buluceste lumea. Altfel, micul dejun este la la 8.00 la 10.30 (este marcat si in hotel, pe panouri). Banuiesc ca, in general, micul dejun era tip bufet insa, pe timp de pandemie, eram serviti la masa. Am putut sa alegem dintr-o selectie de ceaiuri si cafea, dar si apa, apoi am primit iaurturi, gemuri, miere, un platou cu sunca, branza, cascaval, rosii etc, si oua ochiuri sau omleta, la alegere. Ospatarii ne-au spus ca putem sa mai cerem orice ne dorim.
La pranz am avut de ales intre ciorbe, preparate la gratar si tot felul de garnituri, plus deserturi. Noi am mancat ceafa de porc, mici, pulpe de pui la gratar, cartofi copti si cartofi prajiti. Totul a venit repede si a fost delicios, iar ospatarii au fost foarte prietenosi.
Cum este personalul la Hanul Bran?
Personalul ne-a placut de cand am sosit. Ne-a intampinat o doamna care, dupa ce ne-a luat temperature, s-a oferit sa ne lase sa ne ducem bagajele mai intai in camera, intrucat suntem si cu doi copii, si sa coboare apoi doar unul dintre noi pentru formalitati. Intrucat era 10 noaptea, am acceptat bucurosi. Ni s-au povestit detaliile despre micul dejun si orice altceva aveam nevoie.
Personalul de la restaurant este la fel. Vin imediat la masa, sunt foarte draguti cu toti si tin totul minte. A doua zi dimineata stiau de la ce camera suntem fara sa le mai spunem noi, desi Hanul parea destul de plin. Am apreciat atitudinea lor.
Cat de child-friendly este Hanul Bran?
Hanul Bran este chiar in centru, deci puteti ajunge usor la Castelul Bran, ceea ce e un plus cand calatoresti cu cei mici si nu iti doresti sa mergi prea mult pe jos.
La intrare exista o rampa de acces, care ne-a folosit cu caruciorul (si cu bagajele, bineinteles) iar in interior exista un lift (desi Hanul are doar doua etaje). A fost minunat.
La restaurant sunt scaune de copil si pot fi aduse patuturi de bebelus daca este nevoie (noi nu am cerut unul).
Nu in ultimul rand, izolarea fonica asigura un somn bun – noi nu am avut deloc probleme pe partea asta, si copiii nostri sunt destul de sensibili la zgomote.
Cum se respecta normele de protectie pe timp de pandemie?
La intrare in hotel, in restaurant, precum si in spatiile commune exista dezinfectant. Tot personalul poarta masti si manusi. La receptie este marcata pe jos distantarea sociala.
Masa este servita intr-un foisor separat, cu mesele departate unele de altele conform legii. Micul dejun este servit in serii (sunteti informati de seria voastra la cazare), pentru a nu fi prea aglomerat.
In camere si in spatiile commune sunt afisaje cu masurile de protectie COVID-19.
Ce puteti face daca alegeti sa stati la Hanul Bran?
Zona este foarte ofertanta. Noi am stat doar un weekend, dar puteti sa va ocupati mult mai mult timp. Am pus mai jos o lista cu ce puteti face:
- Faceti o drumetie. Cu aceasta ocazie, noi am mers pe munte, ca sa fim departe de lume si aglomeratie. Daca mergeti in perioada aceasta la Bran, drumetiile sunt perfecte – noi ne-am intalnit cu cel mult 4 grupuri micute pe traseu – si am stat cam 3 ore jumatate in padure. Daca vreti sa urmati traseul nostru, am pus pe harta Cabana cu amintiri, am trecut de ea, am parcat acolo unde era semnalizata parcarea si am intrat in padure. Am ales sa mergem pana la refugiul Salvamontului, traseu marcat cu triunghiul galben si care se spunea ca dureaza o ora. Pentru noi a durat cam doua, pentru ca Sofia se plictiseste mega repede, si ne-am rugat de ea din 10 in 10 minute sa mai mearga. A, si pentru ca am baut apa din rau si am mancat fragute si zmeura. Iar murele mai au putin si se coc si ele. Daca o luati prin padure, si nu pe drumul forestier, o sa fie chiar o plimbare excelenta. Iar traseul este foarte, foarte usor de facut cu copii, este aproape drept. Oricum, sunt super multe trasee in zona, trebuie doar sa cautati putin pe internet.
- Vizitati Castelul Bran. Castelul Bran este la 200 de metri, probabil, de Hanul Bran. Puteti ajunge imediat acolo. Incercati sa ajungeti la Castel in timpul saptamanii, altfel este destul de aglomerat. Daca vreti, puteti sa beti ceva si sa mancati o inghetata la terasa din parcul castelului fara sa platiti bilet (nu aveti voie sa va si plimbati, doar pana la terasa si inapoi in principiu), si este destul de liber.
- Jucati-va in parc. Sofia a vrut sa ii cumparam o sabie si un scut de lemn. Asta a asigurat vreo 20 de minute de lupta cu tati in parcul din Bran, in timp ce incercau sa se dovedeasca unul pe celalalt. A fost super super distractive pentru Sofia.
- Faceti o plimbare la Dino Parc Rasnov. Dino parc este doar la o aruncatura de bat si puteti ajunge acolo foarte repede. Va sfatuim sa mergeti tot in timpul saptamanii, pentru ca in weekend se aglomereaza foarte mult. Noua ne place la Dino Parc, Sofia e fascinata de dinozauri si am povestit despre vizita noastra aici.
- Mergeti la Pestera Valea Cetatii. Aceasta este chiar langa Dino Parc, aveti parcare in apropiere si apoi trebuie sa urcati cam 10 minute pana la intrarea in pestera. Tururile sunt organizate, se intra o data la 30 de minute si totul dureaza cam 10 minute – nu este o pestera mare. Inauntru este obligatorie purtarea mastii pentru oricine peste 5 ani, conform legii, si trebuie sa se mentina o distanta de 2 metri intre familii. La intrare este un dozator de dezinfectant pe care il puteti folosi. Sofiei i-a placut foarte mult in pestera, mai ales atunci cand ghidul a stins lumina si a cerut sa fie liniste. Iar Tudor nu a protestat, semn ca si lui i-a placut.
- Treceti la la Liberaty – sanctuarul de ursi de la Zarnesti. La vizita este obligatorie purtarea mastii si grupurile nu sunt mai mari de 40 de persoane. Noi am fost aici cu Sofia pe cand ea avea cam 3 ani, insa, acum, nu mai sunt primiti copii sub 5 ani in parc. Am povestit despre experienta noastra aici.
Cam asta a fost povestea noastra. Per total Hanul Bran este o optiune buna, localizata bine, unde se respecta normele de protectie si cu o serie de facilitate pentru copii.
Voi pe unde ati mai stat si ce ati mai vazut in zona?
Calatorii placute!